Ниските му нива правят кожата тънка, отпусната, сухаБиостимулацията отлага състаряванетоВсички

...
 Ниските му нива правят кожата тънка, отпусната, сухаБиостимулацията отлага състаряванетоВсички
Коментари Харесай

Д-р Христина Хайдудова: Всяка година губим по 1,5 на сто от колагена си

 
Ниските му равнища вършат кожата тънка, отпусната, суха
Биостимулацията отсрочва състаряването

Всички остаряваме, само че при едни хора това става рано, а други резервират хубостта си до късно. Стареенето е физиологичен и последователен развой, който визира на нуклеарно и молекулярно равнище всички тъкани и органи на човешкия организъм, като зависи и от разнообразни вътрешни (ендогенни) и външни (екзогенни) фактори, изяснява доктор Христина Хайдудова, кожен лекар, помощник в Клиника по дерматология и венерология, УМБАЛ Плевен.

Вътрешните фактори са в основата на остаряването, те са генетично избрани. Важно значение обаче имат и другите външни фактори, които могат да забавят или задействат процесите на стареене. Те са свързани с несъразмерното излагане на слънце и солариум, физическата интензивност, приема на течности, храненето, стила и метода на живот, напрежението и работната среда, тютюнопушенето. 

„ Някои положения и болести също форсират процесите на стареене, като менопауза, диабет и съединително-тъканна дисплазия, водейки до понижена продукция на колаген. Може да се каже, че продукцията на колаген зависи от генетични фактори – 40%, и жанр на живот - 60% “, изяснява доктор Хайдудова и добавя, че след 25-годишна възраст стартира загуба на 1,5% от колагена в тялото всяка година, по тази причина битката със стареенето би трябвало да стартира още в млада възраст. Ранното приложение на подобаващи естетични процедури – да вземем за пример лекуване на акне и мазна кожа, белези, изтощени очи, начало на разпределяне на кожата, петънца и други е постоянно по-ефективно и по-евтино в по-ранна възраст.

Ниските равнища на колаген вършат кожата все по-тънка, отпусната, суха, с нарушена преграда и регенераторни качества, фоликулите се свиват,причинявайки загуба на коса, лицето и тялото се състаряват.

Колагенът е най-разпространеният и главен систематичен нишковиден протеин в човешкото тяло - от костите до кожата ни. Той е фундаментът, скелето на нашите тъкани и е виновен за положението и младостта на кожата. Състои се от 19 незаменими аминокиселини. Поради биохимичната си характерност и огромно молекулно тегло, влакното колаген не може да бъде доставено в кожата. За да се синтезира в кожните структури, е належащо да бъдат импортирани неговите прекурсори – базови аминокиселини.

„ Чрез актуалните способи на биоревитализация и колагеностимулация в другите пластове на кожата се внасят хиалуронова киселина с друго молекулно тегло и незаменими аминокиселини и пептиди, които подтикват метаболизма на клетките, обезпечават продължителна хидратация и провокират синтез на зрели колагенови и еластинови нишки. По този метод се забавя стареенето на кожата – изяснява доктор Хайдудова. - Един от желаните за мен способи, който се наложи с отличните си резултати, е лечението с артикули от гамата Jalupro. Зоните за приложението им са клепачи, лице, белези от акне, шия, деколте, ръце, стрии и други. “

В региона на естетичната дерматология съществуват голям брой способи за поддържане на млада и красива визия – лифтиращи конци, филъри въз основата на хиалуронова киселина, ботулинов токсин,  биостимулатори и колагеностимулатори, апаратни и характерни лазерни лечения.

„ Биостимулацията на цялата дермална тъкан е нещо, което избираме на всеки стадий от лечението на пациента – споделя дерматоложката. - Тя може да бъде осъществена преди, по време и след другите процедури, с които е изцяло съвместима. Биостимулацията е съвременна процедура, която не трансформира самостоятелното лъчение, не води до свръхкорекции и резервира интелигентната младост на кожата! “

Много значимо е да не се разчита на единични, изолирани процедури, тъй като магии не съществуват, а да се мисли в вероятност, като се следва един непрекъснат лечебен бюти проект, което води до трайно струпване на резултата и впечатляващи резултати, уверена е доктор Хайдудова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР